/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Ninsoarea dă bătăi de cap. În capitală s-au format ambuteiaje, iar transportul public a circulat mai anevoios din cauza ninsorii

missing
19 noiembrie 2018, ora 18:42

La orele cinci deja erau 12 unități. În decurs de jumătate de oră au intervenit încă șase unități. Până la orele opt au fost presurate 137 de tone de material antiderapant și două tone de sare. Dotarea tehnică pe care o are Exdrupo, avem nevoie minim de 7-8 ore pentru a curăța tot orașul. La presurare avem nevoie de patru ore”, Adrian Boldurescu, director „Exdrupo”

22 de autospeciale au pornit astăzi prin capitală pentru curăți carosabilul de zăpadă, dar tot nu au fost de ajuns. În timp ce unii șoferi s-au înfuriat pe timpul de afară, alții zic că ninsoarea le trezește atmosfera de sărbătoare.

Am lăsat mașina aici doar pentru jumătate de oră și am mers la magazin. Când m-am întors, am fost nevoită să o curăț din nou de zăpadă. Drumurile practic nu sunt curățate, unicul care era curățat a fost viaductul.

Îmi pare că nu numai eu dar mulți oameni așteaptă tot așa o plăcere să fie în societate. O schimbare precum timpul ăsta.

Ninsoarea a afectat și transportului public. Oamenii spun că troleibuzele și microbuzele nu au respectat orarul de circulație, fiind nevoiți să înghețe în stații.

Situația mai dificilă e șoseaua Hâncești, tronsonul Dokuciaev – Miorița. Acolo au fost redirecționate ruta 24, ruta 10. În rest, rețineri din păcate sunt, abateri de la grafic, dar s-a circulat”, Dorin Ciornîi, director Interimar Regia Transport Electric

Zece minute cel puțin. Asta-i mult. Trebuie mai des să fie rutiera. Chiar și timpul dacă-i rău, oricum rutiera trebuie să fie prezentă.

Deja de jumătate de oră autobuzul 46 încă nu-i. Asta deja depinde de domnul primar. Ei organizează, dar rău, rău au organizat azi.

Foarte mulți oameni sunt, iar transport public foarte puțin.

Trăiesc puțin timp aici în Chișinău și îmi dau seama că la fiecare dată e la fel. Nu se schimbă nimic. Da nu ai cum să te pregătești de iarnă, vine așa cum este. Acceptăm.

Potrivit ofițerului de presă al Poliției capitalei, Natalia Stati, astăzi din cauza condițiilor meteorologice s-au produs 34 de accidente. Acestea s-au soldat cu 28 de persoane rănite. Pentru prevenirea producerii accidentelor, poliția îndeamnă conducătorii auto să respecte limita de viteză și să echipeze mașina cu anvelope de iarnă.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram