Accidentul ar fi avut loc din cauza vitezei excesive pe fondul unor condiţii meteo nefavorabile. Autocarul s-a răsturnat drumul care leagă Brăila de Galaţi, lângă localitatea Baldovineşti. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Ana Taban, a precizat pentru Jurnal.md că în autocar se aflau 36 de moldoveni.

La faţa locului s-au deplasat peste 15 echipaje de la Ambulanţă şi SMURD şi trei maşini de pompieri, care au participat la operaţiunile de salvare. Mai multe persoane au fost prinse în autocar şi sub acesta.

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a precizat că a fost declarat cod roşu de intervenţie, procedura în cazul unui accident cu peste 10 răniţi. În autocar se aflau şi mai mulţi copii. 

Toate persoanele care au fost rănite şi aveau nevoie de spitalizare au fost duse la spitalele din Brăila (22 persoane) şi Galaţi (trei persoane).

Din primele informaţii, autocarul era înmatriculat în Turcia şi transporta aproximativ 50 de persoane. Autobuzul făcea curse regulate pe ruta Istanbul - Bucureşti - Chişinău.