(VIDEO) Cetățean străin de 60 de ani, bătut în propriul apartament din capitală de mai mulți tineri din Găgăuzia. Suspecții au fost reținuți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Membrii unui grup criminal specializat în atacuri tâlhărești în privința unor persoane străine aflate pe teritoriul Capitalei au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 20 și 30 de ani, originari din UTA Găgăuzia.

Activitatea tinerilor a fost documentată de ofițerii de investigații a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău și IP Buiucani de comun acord cu procurorii oficiului Buiucani ai procuraturii municipiului Chișinău și cu suportul angajaților BPDS „Fulger”. Astfel în urma măsurilor speciale de investigații și urmărire penală, la data de 14 noiembrie curent, au fost efectuate percheziții autorizate la domiciliile membrilor grupului criminal. Aceștia s-au dovedit a fi anterior judecați pentru comiterea infracțiunilor analogice.

Potrivit datelor obținute de către polițiști, la data de 22 septembrie, bănuiții au pătruns într-un apartament din sectorul Buiucani al capitalei, prin deteriorarea ușii de la intrare, unde aplicând violența asupra unui cetățean străin, amenințându-l au sustras mijloace bănești, carduri bancare, acte de identitate, astfel cauzând victimei în vârstă de 60 ani, un prejudiciu material de 5.350 lei. Indivizii aveau o schemă bine organizată prin care comiteau infracțiunile, aceștia fiind mascați cu cagule și mănuși.

Membrii grupului criminal sunt cercetați penal pentru tâlhărie, care conform legislației penale în vigoare riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 6 ani la 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...