/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Comisia parlamentară privind ancheta „Open Dialog” a finalizat investigația. Raportul va fi prezentat în Parlament

missing
15 noiembrie 2018, ora 08:00

Comisia parlamentară creată pentru a investiga dacă fundația „Open Dialog” a Lyudmilei Kozlowska a fost implicată în treburile interne ale Republicii Moldova a finalizat ancheta. Anunțul a fost făcut aseară, de către președintele comisiei Igor Vremea.

Deputatul a declarat că membrii comisiei au audiat și aprobat raportul pe această investigație și, în funcție de decizia Biroului Permanent, acesta va fi prezentat în plenul Legislativului.

Vremea a ținut să menționeze că liderii PAS și PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase, nu s-au prezentat la audieri și le-a dat jurnaliștilor lista cu întrebări care urmau a fi adresate celor doi. În același timp, președintele comisiei a spus că unele informații au caracter secret, ceea ce a motivat desfășurarea ședințelor cu ușile închise:

Noi le-am fi prezentat, pe lângă informația publică, și unele probe care și au determinat acel caracter închis al ședințelor de desfășurare a audierilor Comisiei de anchetă și, clar că, în respectivele blocuri de întrebări care Dvs. le prezentăm, nu sunt reflectate acele întrebări care sunt cu caracter restricționat sau confidențial”, le-a spus Vremea jurnaliștilor.

Deputatul a refuzat să răspundă dacă s-a demonstrat într-un final legătura dintre fundația „Open Dialog” și partidele sus-menționate.

Amintim că, această comisie parlamentară a fost creată la începutul lunii octombrie, pentru „elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept ale acuzațiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Otwarty Dialog” (Dialog Deschis) şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice”.

Audierile efectute de membrii comisiei au fost făcute cu ușile închise. La primele audieri au fost interogați reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Serviciului de Informații și Securitate și Comisiei Electorale Centrale. Totodată, Procuratura Generală a oferit informații în scris.

La a doua rundă de audieri au fost invitați și liderii partidelor PPDA și PAS, Andrei Năstase și Maia Sandu, aceștia însă au refuzat să participe la o ședință cu ușile închise.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram