Unul dintre experţi va oferi consiliere la nivel înalt în oficiul prim-ministrului în probleme legate de combaterea corupţiei. Alt consilier va activa în sectorul bancar, oferind expertiză bazată pe practicile bancare internaţionale.

Cel de-al treilea consilier se va alătura Ministerului Finanţelor şi îşi va oferi expertiza în domeniul administrării finanţelor publice şi a prognozelor macro-financiare.

Misiunea UE de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova a fost formată ca răspuns al Uniunii Europene la solicitarea Guvernului Republicii Moldova de a i se acorda asistenţă în cadrul reformelor democratice şi a parcursului european al ţării.

Astfel, un grup de consilieri în politici publice au fost detaşaţi în principalele instituţii publice. Aceştia oferă consiliere în domeniul politicilor publice autorităţilor naţionale pentru a consolida capacitatea acestora de a implementa agenda de asociere UE-Moldova.

Până în acest moment, Misiunea a oferit sprijin crucial pentru implementarea Acordului de Asociere şi a standardelor şi regulamentelor UE, prin expertiză la nivel înalt în diferite domenii. Experţii europeni oferă consiliere în politicile publice în următoarele sectoare: energetică, economie, educaţie, afaceri interne (inclusiv poliţie), transport şi anticorupţie.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.