/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Parlamentul amână audierile în cadrul anchetei „Open Dialog” pentru săptămâna viitoare

missing
06 noiembrie 2018, ora 15:06

Potrivit reprezentanților Legislativului, decizia a fost luată ca urmare a solicitărilor venite din partea unor persoane care urmau să fie audiate și care au anunțat că nu pot să se prezinte.

Astfel, audierile vor continua luni, 12 noiembrie 2018.

Amintim că, Parlamentul a constituit, la începutul lunii octombrie, o Comisie de anchetă pentru „elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației ”Dialog Deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice”.

Comisia de anchetă urmează să prezinte un raport în plenul Parlamentului și să vină cu recomandări.

Primele audieri au avut loc acum o săpătmână, cu ușile închise. Autoritățile motivează desfășurarea audierilor cu ușile închise prin faptul că materialele furnizate de unele instituții audiate au caracter confidențial. La precedenta ședință Comisia parlamentară a audiat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Serviciului de Informații și Securitate și Comisiei Electorale Centrale. Totodată, Procuratura Generală a oferit informații în scris.

Astăzi, președinta PAS, Maia Sandu, a anunțat că a fost invitată de către Comisia de anchetă la următoarele audieri, care, de asemenea, vor avea loc cu ușile închise. Sandu a solicitat însă ca audierile să aibă loc într-o ședință publică.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram