(OPINIE) Igor Volnițchi: Deși PDM deține toată puterea în stat, situația acestuia nu este deloc de invidiat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deși Partidul Democrat deține toată puterea în stat, situația acestuia nu este deloc de invidiat, din cauza presiunilor bugetar economice existente în prezent. Pentru a rămâne la putere, PDM nu are alt scenariu decât să repete situația din 2016 pe calea coruperii și cumpărării deputaților. Declarația a fost făcută de politologul și jurnalistul Igor Volnițchi în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

„Dar, având în vedere mișcarea protestatară care există la moment în Republica Moldova, nu cred că este posibilă repetarea acestui scenariu. Mai degrabă, aplicarea acestuia poate fi un imbold, care ar putea să explodeze „butoiul cu pulbere”, a spus Igor Volnițchi.

Despre posibilitatea creării unei coaliții între PDM și PSRM, Igor Volnițchi spune că dacă va decide să facă o coaliție cu Partidul Democrat, Igor Dodon pierde șansa unui nou mandat de președinte.

În opinia politologului, opoziția este obligată să atragă atenția societății asupra candidaților independenți la următoarele alegeri parlamentare pentru că de aceștia depinde venirea ei la putere, dar spune că nu vede să se lucreze în această direcție.

Politologul consideră că nu trebuie exclusă posibilitatea unor alegeri parlamentare anticipate. Șansele că acestea vor avea loc sunt foarte mari. Potrivit lui, acest scenariu nu este deloc convenabil pentru actuala guvernare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...