/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Igor Dodon: Toate documentele legate de 7 aprilie 2009 sunt secretizate

missing
26 octombrie 2018, ora 08:18

Șeful statului afirmă că pentru evenimentele din 6-7 aprilie trebuie să răspundă în primul rând organizatorii. Igor Dodon spune că a fost o tentativă de lovitură de stat. „Faptul că despre aceasta nu s-a discutat începând cu 2009, atunci când au fost alianțele 1, 2, 3, mă face să cred că cei care au guvernat din 2009 încoace sunt dacă nu organizatori direcți, sunt profitorii la tot ce s-a întâmplat atunci.

Totodată, Igor Dodon spune că este ferm convins de faptul că fostul președintele pe atunci al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, nu a fost implicat în evenimentele de la 6-7 aprilie. „Greșeli au fost, dar el nu știa despre acest lucru. Eu îmi aduc aminte fața lui”, mărturisește Igor Dodon.

Președintele declară că o parte dintre cei care erau la putere în 2009 sunt profesioniști. La întrebarea dacă Vladimir Plahotniuc a avut vreo legătură cu evenimentele din 7 aprilie 2009, Igor Dodon spune că va avea un răspuns după ce va obține pârghiile necesare ca urmare a parlamentarelor. „Avem două rușini mari naționale în ultimii 10 ani: 7 aprilie 2009 și furtul miliardului. Sunt două mari probleme pe care societatea așteaptă răspunsuri și o să le primească”, a declarat șeful statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram