Microbuzele de pe ruta 151, supuse verificărilor în stațiile terminus. Ce încălcări au fost depistate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Angajații Secției supraveghere transport și circulație rutieră din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău au efectuat un control special la stația terminus a microbuzelor de pe ruta 151 din comuna Tohatin și Cheltuitor, în vederea evaluării stării tehnice. Astfel, au fost supuse verificării 15 unități de transport.

Scopul acțiunilor întreprinse de către polițiști este de a responsabiliza șoferii și administratorii de rute să respecte regulile de exploatare a unităților de transport. În urma verificărilor microbuzelor, polițiștii au depistat încălcări ale legislației admise de către șoferi, cum ar fi defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcție, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizația de rigoare, șoferilor fiindu-le întocmite 9 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 450 lei la 750 lei și 3 puncte de penalizare, o unitate de transport a rămas fără plăcuțele de înmatriculare, iar 4 unități de transport nu le-a fost admisă ieșirea la rută până la înlăturarea neajunsurilor depistate de polițiști, administratorilor le-au fost înmânate prescripții pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.

Poliția Capitalei continuă activitățile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar agenții economici sunt atenționați să respecte prevederile legale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...