/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 797: Atac la Odesa și planul lui Macron! Alertă: Rusia planifică un val de atacuri hibride în Moldova

Guvernul vrea să repare două drumuri din nordul țării cu bani din China

missing
17 octombrie 2018, ora 17:35

Astfel, dacă Moldova va obține finanțarea din China, va fi reparat drumul național M5, care cuprinde porțiunea de drum de la frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol, și porțiunea de drum de pe traseul Bălți – Florești (R13 și R14).

„Implementarea proiectelor de reabilitare a drumurilor din țară, va duce la reducerea costurilor totale de transport rutier, integrarea rețelei rutiere a Republicii Moldova în rețeaua europeană, precum și la îmbunătățirea condițiilor de transport a mărfurilor şi pasagerilor”, a declarat ministrul Economiei și Inftrastructurii, ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Acordurile de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și ICBC reprezintă o continuitate a Proiectului de Susținere a Programului în  Sectorul Drumurilor, implementat cu suportul Instituțiilor Financiare Internaționale, care are drept scop susținerea Republicii Moldova în reabilitarea rețelei  de  drumuri  naționale pentru a facilita transportul rutier, cât şi pentru a spori siguranța şi capacitatea de gestionare a rețelei rutiere, menționează reprezentanții Ministerului Economiei și Inftrastructurii (MEI) într-un comunicat.

Proiectul de Susținere a Programului în Sectorul Drumurilor vine întru realizarea obiectivului specific „asigurarea reabilitării, modernizării și reparației tuturor drumurilor naționale” punctat în Strategia de Transport și Logistică pe anii 2013-2022, specifică MEI.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram