Ianukovici va fi interogat de procurorii ucraineni, prin videoconferință

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul președinte al Ucrainei Viktor Ianukovici va fi interogat de procurorii ucraineni prin videoconferință, anunță avocatul acestuia, potrivit agenției de presă TASS.

„Procurorul General al Ucrainei (GPU) a aprobat organizarea unui interogatoriu prin videoconferință, după mai multe tratative”, a anunțat avocatul fostului președinte fugar, Vitali Serdiuk.

El a spus că pentru organizarea unui astfel de interogatoriu, GPU ar trebuie să trimită o cerere Procurorului General al Federației Ruse pentru efectuarea unei videoconferințe, apoi să stabilească un loc unde va avea loc în Rusia această conferință.

Potrivit avocatului, refuzul de a organiza o conferință video „ar fi o încălcare a drepturilor lui Ianukovici”.

La sfârșitul lunii iulie curent, Ucraina a început procedurile pentru judecarea în contumacie a fostului președinte Viktor Ianukovici și a altor cinci foști înalți responsabili, ei fiind acuzați de infracțiuni precum înaltă trădare, abuz de putere și constituirea de grupuri infracționale, a anunțat procurorul general al Ucrainei, Viktor Șokin.

Conform procurorului general, justiția practic a încheiat actele de acuzare împotriva lui Ianukovici și a celorlalți suspecți. De asemenea, împotriva lui Ianukovici, a Raisei Bogatiriova și adjunctului ei s-au strâns probe suficiente pentru începerea imediată a procesului și acestora le vor fi transmise actele de acuzare, a adăugat Viktor Șokin, fără să spună și cum se va face acest lucru.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...