Ministrul mediului anunță că nivelul apei râului Nistru se va normaliza, în următoarele zile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nivelul apei râului Nistru se va normaliza parțial în următoarele zile, în condițiile în care astăzi sunt planifiacte deversări de la lacul de acumulare Dubăsari de 210 m3/sec, anunță ministrul Mediului Valeriu Munteanu.

Potrivit lui, situația se va ameliora parțial, în special după ce au fost planificate în următoarele două zile deversări de la lacul de acumulare Dubăsari de 210 m3/sec, comparativ cu 140-150 m3/sec zilele trecute.

„O șalupă ancorată nu poate pleca din cauza nivelului foarte scăzut, astfel s-a luat decizia să se deverseze mai multă apă în următoarele 2 zile pentru a facilita plecarea ambarcațiunii”, spune ministrul.

Munteanu dă asigurări că în aceste condiții nivelul la priza de captare a apei pentru mun. Chișinău (priza de la Vadul lui Vodă) va fi în creștere în următoarele zile.

Citește și: Instalațiile ucrainene otrăvesc apa din Republica Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit până pe 17 august codul galben de secetă, în condițiile în care temperaturile sunt caniculare, iar ploile întârzie să vină.

Din cauza lipsei precipitațiilor, în râurile și lacurile din Republica Moldova se menține secetă hidrologică. Astfel, meteorologii solicită agenților economici și cetățenilor să „consume rațional resursele de apă”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...