După prima repriză, Barcelona conducea cu 3-1. Banega a deschis scorul pentru Sevilla, dar dubla lui Messi şi reuşita lui Rafinha au stabilit scorul pauzei.

Campioana en titre a Spaniei şi-a mărit avantajul după pauză, prin Suarez, scăpat din marcajul apărătorilor andaluzi in interiorul careului, care a îndeplinit o simplă formalitate, ducând scorul la 4-1 în favoarea echipei sale (min.52).

Sevilla nu a depus însă armele, iar căpitanul Jose Antonio Reyes şi-a readus echipa în joc în minutul 57, când a fructificat centrarea lui Vitolo şi a înscris cel de-al doilea gol al andaluzilor.

Această reuşită le-a dat aripi jucătorilor de la Sevilla, care au înscris pentru a treia oară în minutul 72, în urma unei lovituri de la 11 m transformată de Gameiro, după un fault în careu comis de Mathieu, care a văzut doar cartonaşul galben.

Trupa lui Unay Emery a realizat imposibilul în minutul 82, când a reuşit să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, prin noul intrat Konopleanka, ducând meciul în prelungiri.

FC Barcelona a reuşit să marcheze golul care i-a adus mult-râvnitul trofeu în cea de-a doua repriză a prelungirilor (min.105), prin atacantul Pedro Rodriguez, introdus pe gazon în locul lui Mascherano.