Voronin: Federalizarea este foarte periculoasă pentru Moldova. A doua zi Transnistria își declară independența

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Federalizarea despre care vorbește președintele Igor Dodon este ceva „extrem de periculos” pentru Republica Moldova. Cel puțin asta susține fostul președinte al țării, liderul comunist Vladimir Voronin, potrivit căruia, Igor Dodon „nici nu înțelege despre ce vorbește”. „Multe lucruri le vorbește, dar nici nu le conștientizează”.

„Federalizarea pentru Moldova e foarte periculoasă. Și nu pentru că e mică. Elveția e mai mică, dar e federalizată. Pericolul constă în ceea că, a doua zi după federalizare, Transnistria poate să-și declare independența și nimeni nu poate să o oprească. Aici e toată buba”, a opinat Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Liderul comunist a mai menționat că dacă „cei care sunt „nacealniși” (n.r. șefi) acum în Moldova nu o să înțeleagă asta, înseamnă că ei conștient vor să distrugă țara”.

Întrebat dacă regretă faptul că în 2003 a respins „planul Kozak” care prevedea federalizarea Republicii Moldova, Vladimir Voronin a spus că „dacă chiar s-ar fi repetat astăzi această situație”, ar fi procedat la fel ca acum 15 ani. Totuși, dacă Dmitri Kozak, numit recent în calitate de reprezentant al președintelui rus Vladimir Putin pentru Moldova, i-ar propune să se întâlnească, se va întâlni „cu plăcere” cu el.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...