Bombă de aviație de 100 kg, descoperită la Leova, distrusă de geniștii Armatei Naționale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O bombă de aviație cu o greutate de 100 kg a fost descoperită în satul Ceadîr, raionul Leova. Echipa de geniști condusă de căpitanul Alexandr Atroşcenco, care s-a replasat la fața locului, a reușit să lichideze obiectul explozibil. În total, în perioada august-septembrie curent, geniștii Armatei Naționale au neutralizat 26 de obiective explozive în localitățile din raioanele Căușeni, Orhei, Călăraşi, Ştefan Vodă și Anenii Noi.

Potrivit șefului Serviciului Geniu, locotenent-colonel Adrian Efros, cea mai recentă misiune de deminare a fost desfășurată de grupul de geniști din Batalionul Geniu „Codru”, condus de căpitanul Nicolae Gudima, în sectorul Botanica din municipiul Chișinău, unde niște muncitori au descoperit un proiectil de artilerie, calibru 76 mm. Obiectul exploziv, care era din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost transportat la poligonul de la Bulboaca, unde a fost distrus.

De la începutul anului, geniștii militari au desfășurat 138 de misiuni de deminare, în cadrul cărora au fost distruse 271 de obiecte explozive.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...