Concedieri masive la dealerii auto din Rusia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dealerii de mașini din Rusia au trecut la reduceri masive ale personalului din cauza scăderii pieței auto, care a fost afectată de criza economică, sancțiunile Occidentului și devalorizarea rublei, notează The Moscow Times.

Mii de vânzători de mașini și-au pierdut locurile de muncă în ultimele 12 luni, potrivit unor cifre prezentate de agenția de presă RBC.

Automir, al doilea cel mai mare dealer auto din Rusia, a concediat 17% din angajați de la începutul anului, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei. Procentajul, 27%, este mai mare în rândul agențiilor de vânzări showroom.

Vânzările de mașini în Rusia au scăzut pentru al doilea an consecutiv. Chiar și dealerii auto care au raportat o creștere a numărului de vânzări în 2014 au redus din personal.

Grup Modus, care a înregistrat o creștere cu 5% a vânzarilor anul trecut, a concediat 15% din angajații săi, a declarat președintele consiliului de administrație al companiei, Alexei Leshchenko.

Industria dealerilor auto din Rusia angajează în total 350.000 de oameni, potrivit șefului asociației de profil. Aceasta a spus că între 5% și 15% dintre angajați au fost dați afară în ultimele 12 luni, iar peste 50.000 de oameni ar putea să-și piardă locul de muncă.

„Dacă piața continuă să scadă, noile concedieri vor fi inevitabile”, a spus Vladimir Mozhenov, șeful asociației dealerilor auto.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...