Bărbat de 54 de ani, reținut la Valea Perjei în momentul în care intenționa să ajungă ilegal în Ucraina

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Alertă la primele ore ale dimineții de ieri, 3 septembrie, pe sectorul Poliției de Frontieră Valea Perjei. Patrula mobilă care supraveghea sectorul de responsabilitate a reușit să rețină o persoană care avea intenția de a traversa pe jos frontiera de stat, prin ocolirea punctului de trecere din proximitate.

Un bărbat în vârstă de 54 de ani, neavând vreun act de identitate a pornit în grabă spre linia de frontieră pentru a ajunge în satul Dmitrovca, Ucraina. Acesta a fost observat de către polițiștii de frontieră prin intermediul tehnicii de termoviziune, iar la scurt timp a fost reținut la o distanță de 20 de metri de la linia de frontieră. Din cercetările preliminare, s-a constatat că bărbatul este originar din orașul Ceadîr Lunga, iar acțiunea lui e motivată de dorința de a ajunge la un amic pentru al ajuta în gospodărie. Deși recunoaște că gestul său contravine legii, însă lipsa documentelor de călătorie l-a impus să pornească prin câmp și să-și încerce norocul, trecând nevăzut frontiera.

Cazul respectiv este investigat în continuare de polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud în conformitate cu legislația în vigoare. Persoana este documentată pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, acesta riscă o amendă în mărime de până la 750 unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...