Clubul a încurcat procedurile de modificare de jucători în timpul meciului cu Zimbru şi a pierdut la masa verde derby-ul capitalei, notează fmf.md.

La şedinţa sa din data de 06 august 2015, în baza materialelor acumulate referitoare la competiţiile disputate sub egida F.M.F., Comitetul de Competiţii al F.M.F.:

1. Examinând raportul de joc al meciului FC Zimbru - FC Dacia (Divizia Naţională, etapa a II-a, din 02.08.2015), pentru nerespectarea de către FC Dacia a prevederilor regulamentare referitor la obligaţia cluburilor de fotbal participante în cadrul Diviziei Naţionale de a avea permanent pe durata meciului cel puţin un jucător cu anul naşterii 1994 sau mai tânăr, încălcare admisă în timpul jocului mai sus menţionat, în temeiul art. 5.11. din Regulamentul Campionatului R. Moldova la Fotbal, ediţia 2015-2016,

D E C I D E:

1.1. A anula rezultatul meciului FC Zimbru - FC Dacia (Divizia Naţională, etapa a II-a, din 02.08.2015) – scor final 2-0. În acest sens, drept consecinţă, golurile marcate de FC Zimbru (2) sunt anulate şi nu vor fi luate în calcul pentru statistica generală a campionatului. Totodată, sancţiunile arbitrului meciului luate în timpul jocului, se menţin în vigoare, sunt valabile şi urmează a fi executate.
1.2. A acorda înfrîngere tehnică echipei FC Dacia (0-3).
1.3. A acorda victorie tehnică echipei FC Zimbru (3-0).
1.4. A sancţiona FC Dacia cu amendă în sumă de 12000 (douăsprezece mii) lei (MDL).

Decizie este cu drept de apel în termen de 7 (şapte) zile.  

2. Pentru nerespectarea de către FC Academia a prevederilor regulamentare referitor la obligaţia reprezentantului clubului de a semna raportul de joc după sfârşitul meciului, încălcare admisă în timpul meciului FC Academia – CSF Speranţa (Divizia Naţională, etapa a II-a, din 02.08.2015),

D E C I D E:

2.1. A avertiza FC Academia că în caz de săvârşire repetată a unor încălcări similare în cadrul actualei ediţii de campionat, clubul urmează a fi sancţionat în conformitate cu prevederile regulamentare.

Prezenta decizie este definitivă şi irevocabilă şi nu se supune nici unei căi de atac.

3.1. Pentru acumularea a 4 (patru) şi mai multe cartonaşe galbene de către jucătorii echipelor de fotbal în timpul meciurilor «Campionatului Republicii Moldova la Fotbal, ediţia 2014-2015», Divizia Naţională (etapa a II-a):
3.1.1. A sancţiona FC Zaria cu amendă în mărime de 1000 (una mie) lei (MDL).

Prezenta decizie este definitivă şi irevocabilă şi nu se supune nici unei căi de atac.

3.2. Pentru comportament nesportiv manifestat de jucătorii de fotbal în timpul meciurilor «Campionatului Republicii Moldova la Fotbal, ediţia 2015-2016», Divizia Naţională (etapa II), Comitetul de Competiţii al F.M.F.,

D E C I D E:

3.1. A-l suspenda pe Santos Oliveira Joalisson (jucător FC Zimbru) pentru 2 (două) etape de campionat (lovirea intenţionată a adversarului cu mîna în faţă). A sancţiona FC Zimbru cu amendă în mărime de 1000 (una mie) lei (MDL).

Prezenta decizie este definitivă şi irevocabilă şi nu se supune nici unei căi de atac.