Nivelul apei în râul Nistru a scăzut până la nivelul critic; Ce măsuri ia „Apă-Canal Chişinău”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Furnizorul de apă dă asigurări că nu există pericolul ca locuitorii Chișinăului să rămână fără apă în robinete, în condiţiile în care nivelul apei în râul Nistru, din care sunt alimentate cu apă potabilă mai multe localităţi ale Moldovei, inclusiv municipiul Chişinău, a scăzut până la limita critică din cauza temperaturilor caniculare din ultima perioadă.

„Nivelul apei în râul Nistru este de 8,4 metri. Nu există pericolul ca locuitorii capitalei să rămână fără apă în robinete, paralel fiind preconizată şi umplerea rezervoarelor de apă, conectarea la circuitul de alimentare cu apă a unui număr mai mare de fîntîni arteziene”, explică furnizorul de apă.

În această situație, conducerea SA „Apă-Canal Chişinău” a expediat un demers către Agenţia „Apele Moldovei” pentru a fi luate măsurile de rigoare.

La rândul său, agenţia a apelat la partea ucraineană care a anunţat că va examina posibilitatea de majorare a debitului de evacuare a apei de la barajul Complexului Hidrotehnic din Novodnestrovsc până la 180-200 m3/secundă pentru toată perioada de etiaj în Nistru.

Conform Agenţiei „Apele Moldovei”, pentru următoarele zile este planificată evacuarea apei de la barajul menţionat cu debitul de 132-135 m3/secundă, ceea ce trebuie să asigure funcţionarea normală a prizelor de apă dislocate pe râul Nistru pentru alimentarea cu apă potabilă a populaţiei municipiului Chişinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...