Lukașenko: Este ridicol felul în care presa rusă prezintă conflictul din Ucraina

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a condamnat felul în care presa rusă prezintă conflictul din Ucraina, catalogându-l drept ridicol. Totodată, liderul de la Minsk a dat asigurări că țara sa nu va ataca Ucraina.

Potrivit acestuia, Belarusul ar putea ataca Ucraina doar în cazul în care Kievul va lansa un atac asupra țării sale sau va permite altor forțe să o facă de pe teritoriul său.

„Niciodată, de pe teritoriul nostru, nimeni nu va ataca Ucraina. Acest lucru s-a putea întâmpla doar dacă Ucraina ne va ataca pe noi sau interesele noastre. Dar așa ceva nu se va întâmpla. Nu va exista vreo intervenție în Ucraina de pe teritoriu belarus”, a dat asigurări Lukașenko în cadrul unui interviu pentru Euroradio.

Totodată, el a spus că este împotriva oricăror intervenții militare străine în Ucraina.

„Absolut deloc nu susțin prezența vreunei armate în Ucraina. Nici a celei ruse sau a altora. Felul în care presa rusă prezintă conflictul din Ucraina este unul ridicol. Există și un război informațional”, a mai declarat liderul de la Minsk.

Alexandr Lukașenko, considerat un aliat al președintelui rus Vladimir Putin, s-a făcut remarcat în ultimul an prin declarațiile sale directe împotriva intervenției militare ruse în estul Ucrainei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...