Incendiu de proporţii la Rezina: Trei copii s-au ales cu arsuri grave

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei copii au avut de suferit în urma unui incendiu produs într-o gospodărie din localitatea Lipceni, raionul Rezina.

Un băiat în vârstă de 8 ani şi sora acestuia în vârstă de 3 ani s-au ales cu arsuri de gradul II şi III. Tot în incendiu a avut de suferit şi o altă fetiţă de 12 ani, care a primit arsuri ale căilor respiratorii. Victimele au fost transportate de urgenţă cu ambulanţa la Centrul de Combustii din Chişinău.

Apelul la Serviciul 901 a fost recepţionat ieri în jurul orei 17:00. La faţa locului s-a deplasat o autospecială cu un echipaj de intervenţie.

Pompierii au stabilit că 75 % din construcţia unei case de locuit din localitate este cuprinsă de flăcări. Pentru lichidarea completă a incendiului, salvatorii au lucrat trei ore.

Pompierii au constatat că, copiii au încercat să deschidă uşa casei, în momentul când focul se răspândea. Mai multe persoane din localitate au venit în ajutor, evacuând copiii din zona de risc.

Inspectorii urmează să stabilească toate circumstanţe şi cauza producerii incendiului. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează oamenii să ţină cont de regulile antiincendiare şi să nu lase copiii fără supraveghere.

De la începutul anului, în Republica Moldova, trei copii şi-au pierdut viaţa în incendii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...