(VIDEO) Stare de urgență în California: Incendiile de vegetație se extind

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernatorul statului american California Jerry Brown a instituit sâmbătă starea de urgenţă, în timp ce mii de pompieri luptau cu flăcările, iar condiţiile meteorologice le complicau eforturile, relatează DPA în pagina electronică.

Peste 20 de incendii de vegetaţie mari devastează teritoriul statului, multe dintre ele declanşate de descărcări electrice, potrivit presei locale.

Brown a apreciat că seceta şi condiţiile meteorologice extreme au făcut mare parte a statului iască.

Instituirea stării de urgenţă va permite mobilizarea resurselor în zonele afectate de incendii, potrivit Los Angeles Times. Aproximativ 8.000 de pompieri au fost mobilizaţi deja să lupte împotriva flăcărilor.

Un pompier a murit într-un incendiu în ţinutul Modoc, în nord-estul statului, a anunţat Serviciul american pentru păduri (US Forest Service).

Un incendiu care a izbucnit miercuri la nord de San Francisco s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 8.900 de hectare. Doar aproximativ 5% din incendiu a fost „controlat”, potrivit ziarului.

Sinistrul a determinat autorităţile să evacueze aproximativ 650 de persoane din locuinţe.

„Incendiul din această pădure şi din pădurile din California sunt fără precedent”, a declarat Mike Minton de la Serviciul american pentru gestionarea incendiilor de pădure (US Forest Service fire management).

„Este mai puternic decât orice incendiu anterior, chiar şi decât cel din 2008″, a subliniat el.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...