Un cetățean rus aflat în căutare internațională, extrădat Elveției. Procedurile au durat jumătate de an

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un cetățean rus aflat în căutare, internațională pentru diverse încălcări ale legislației cu caracter financiar-bancar, pe teritoriul Elveției, a fost extrădat de către Poliția de Frontieră din țara noastră. Bărbatul a fost reținut la începutul lunii februarie în Aeroportul Chișinău, iar formalitățile de extrădare au durat șase luni, timp în care bărbatul s-a aflat în penitenciarul nr.13 din capitală.

Potrivit Poliției de Frontieră, la începutul lunii februarie curent, în fluxul de călători, sosiți în Republica Moldova cu ruta aeriană Moscova-Chișinău, inspectorii de frontieră au semnalat în baza de date un consemn pe numele unui cetățean al Federației Ruse. Centrul de Cooperare Polițienească Internațională al IGP a confirmat faptul că bărbatul de 52 de ani este anunțat în urmărire internațională de autoritățile de drept din Elveția. Conform informațiilor, acesta era căutat pentru comiterea mai multor infracțiuni și anume falsificare de documente, escrocherii și spălare de bani.

Transferul infractorului pentru a continua ispășirea pedepsei pe teritoriul Elveției a fost dispus în baza deciziei emisă în luna iulie de către judecătoria Chişinău, sediul Buiucani.

În după amiaza zilei de ieri, persoana vizată a fost escortată la Aeroportul Internațional Chișinău în vederea transmiterii acesteia autorităților elvețiene.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...