Deputatul kârgâz Ravşan Jeenbakov i-a cerut liderului de la Bişkek să explice ce a făcut la Chişinău, de ce nu a anunţat vizita în prealabil, despre ce a discutat şi cine a plătit avionul privat cu care a zburat, scrie Europa Liberă.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Kârgâzstanului a confirmat vizita la Chişinău, dar s-a rezumat numai să spună că „a fost ca orice activitate a preşedintelui, în interesul ţării”.

Precizăm că, duminică, 15 martie 2015, la ora 11:50, pe Aeroportul Internaţional Chişinău a aterizat un avion de model Embraer Legacy 650 al companiei Nobil Air.

Cursa charter Bişkek-Chişinău îl avea la bord pe Almazbek Atambaev, preşedintele Kârgâzstanului. Acesta s-a întâlnit, în secret, la Chişinău cu deputatul şi oligarhul Vladimir Plahotniuc. Deşi s-a aflat la Chişinău timp de aproximativ patru ore, liderul kârgâz a refuzat întrevederea cu preşedintele RM, Nicolae Timofti.

La ora 15:39, cu acelaşi avion al companiei Nobil Air, preşedintele kârgâz a plecat la Sankt Petersburg, unde s-a întâlnit cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.