/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Cum comentează Sergiu Sîrbu contramanifestația de la Ungheni și protestele sportivilor de la sediile PAS şi PPDA

missing
31 iulie 2018, ora 09:34

Referindu-se la contramanifestaţia de la Ungheni de duminică, 29 iulie, organizată de un grup de cetăţeni în susţinerea guvernării şi contra protestului PAS, PLDM şi PDA din aceeaşi localitate, democratul a negat că acţiunea respectivă a fost coordonată de PDM. „Din câte cunoaştem, a fost o contramanifestaţie din partea unghenenilor, este dreptul lor (…) Există cetăţeni care susţin PDM, care suţin guvernarea, care suţin reformele guvernării. Aceşti cetăţeni au tot dreptul să fie nemulţumiţi faţă de un alt protest şi ar putea să se organzeze”, a afirmat deputatul.

Sergiu Sîrbu a infirmat şi faptul că protestele sportivilor de la sediile PAS şi PPDA ar fi organizate la comanda PDM. „Este o acuzaţie foarte comodă să dai vina pe tot ce se întâmplă în Republica Moldova pe PDM”, subliniind că „este destul de logică reacţia unor sportivi care poate au o şansă unică să vadă în Republica Moldova o arenă naţională de sport unde ar putea ei să-şi valorifice potenţialul. Înţelegem nemulţumirea acestora”, a precizat Sîrbu.

Întrebat dacă guvernarea se teme de proteste, democratul a răspuns: „De ce ar trebui să ne temem? Este o manifestaţie paşnică (…) Evident că guvernarea trebuie să ţină cont de doleanţele oamenilor atunci când ele sunt obiective, când nu există un interes politic în spate. Atunci când protestează trei partide de opoziţie, guvernarea nu are de ce să se teamă, deoarece este o metodă de promovare politică”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram