„Se vede foarte clar că poliţia îşi foace foarte bine treaba. Poliţia a intervenit, poliţia a protejat, poliţia a încercat să nu admită escaladarea situaţiei în acea zonă. Eu am văzut foarte clar când oamenii legii intervin foarte prompt, încearcă să protejeze, încearcă să-l apere”, a declarat Balan, pentru Jurnal TV.

Asta spune Balan, în condiţiile în care în imagini se vede foarte clar că forţele de ordine nu intervin în clipa în care operatorul Jurnal TV este atacat de un grup de necunoscuţi, iar în momentul în care agresorii se îndepărtează, poliţiştii refuză să-i oprească pentru a-i identifica. Poliţia a rămas la fel de inertă şi în clipa în care agenţii de pază din curtea oligarhului Vladimir Plahotniuc au atacat echipa unui portal de ştiri. „Da, mă tem”, a spus unul dintre oamenii legii care nu au mişcat un deget în faţa agenţilor agresivi de la Argus.

Declaraţia ministrului de Interne vine în contextul în care acum câteva zile societatea civilă a condamnat vehement comportamentul poliţiştilor şi l-au calificat drept inadecvat şi neprofesionist. 

Amintim că, la sfârşitul săptămânii trecute, echipa Jurnal TV şi cea a unui portal de ştiri au fost atacate în timp ce se aflau pe teren pentru a filma o acţiune de protest care se desfăşura în faţa locuinţei prim-vicepreşedintelui Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. La un moment dat, de manifestanţi s-au apropiat mai multe persoane îmbrăcate în civil şi între cele două tabere s-a iscat un conflict. Jurnal TV a încercat să filmeze scena, dar persoanele în civil l-au agresat pe operator. În cadrul aceluiaşi protest, echipa unui portal de ştiri a fost atacată în curtea blocului în care locuieşte Vladimir Plahotniuc, de către un agent de pază. Ambele atacuri au avut loc în prezenţa forţelor de ordine. Acum câteva zile ONG-urile de media au condamnat comportamentul poliţiştilor în timpul celor două incidente şi i-au cerut ministrului de Interne să explice public de ce oamenii legii nu au intervenit.