/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Mama și fiica, internate astăzi la spital după intoxicarea cu ciuperci, în stare gravă

missing
13 iulie 2018, ora 18:14

Contactat de TV8, ofițerul de presă al IMSC Maxim Cazacu a declarat că starea fetiței s-a stabilizat. Cu toate acestea, pronosticurile sunt rezervate. Medicul mamei copiilor a spus că starea femeii se îmbunătățește, iar peste 3-4 zile va primi alt tip de tratament, în dependență de consecințele intoxicației. Tatăl a refuzat spitalizarea.

Amintim că familia, originară din Florești, s-a adresat la spital după ce câteva zile în urmă toți s-au intoxicat cu ciuperci. Mezinul, un băiețel de patru ani, a decedat.

În ultima perioadă, numărul cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci a crescut considerabil. În perioada 09-13 iulie au făcut intoxicație la ciuperci 11 persoane mature și 6 copii. Din această cauză, Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale se adresează populaţiei să fie atenți în consumul de ciuperci. Pentru prevenirea intoxicației cu ciuperci se recomandă respectarea următoarelor reguli:
– Nu consumați ciupercile care nu le cunoaşteţi sau care vă provoacă suspiciune;
– Nu procuraţi ciuperci de pe marginea drumurilor de la persoane necunoscute şi din locuri neautorizate;
– Nu colectaţi ciupercile, chiar şi cele comestibile cunoscute, din parcurile orăşeneşti, scuaruri, din vecinătatea drumurilor şi căilor ferate, de la gunoişti. Ciupercile acumulează substanţe toxice şi devin necomestibile;
– Nu implicaţi în procesul de colectare copiii și nu îi alimentați cu ciuperci;
– Alegeţi ciupercile culese înainte de preparare;
– Nu conservaţi ciupercile în condiţii casnice prin ermetizare, deoarece pot conține spori care provoacă omului intoxicații grave.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram