„Această familie mafiotă care a ocupat instituţiile de stat va înscăuna în fruntea Guvernului fiul din familia lor - Streleţ. Partidele care creează această alianţă aşa-zisă proeuropeană au jucat în faţa cetăţenilor diferite scenarii, înaintând-o pe Maia Sandu drept candidat din partea PLDM la funcţia de prim-ministru. A fost un joc prin care Filat a vrut să-l şantajeze pe Plahotniuc, ca el să fie apărat, să nu fie încarcerat de către acesta, să aibă imunitate”, a menţionat vicepreşedintele Mişcării Antimafie, Daniela Bodrug.

„Maia Sandu este un simbol al reformelor. Altfel spus, excepţia care confirmă regula. Excepţia a fost de data asta nu Ghimpu, nu Leancă, ci această femeie care a avut curajul să pornească nişte reforme. Era, probabil, singurul om din actuala guvernare către care organismele internaţionale ar fi putut pleca urechea şi ar fi întors faţa către Republica Moldova”, a menţionat şi liderul Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu.

Organizatorii au anunţat că un protest similar va fi organizat şi joi, 30 iulie, când va avea loc şedinţa Parlamentului în cadrul căreia Guvernul Streleţ va cere vot de încredere.