Parlamentari britanici critică guvernul pentru modul de negociere cu UE: „O rețetă pentru confuzie”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comisia pentru afaceri europene din Camera Lorzilor a criticat modul în care guvernul lui David Cameron poartă negocierile privind reformarea relației Marii Britanii cu Uniunea Europeană, calificându-l drept „o rețetă pentru confuzie”, transmite Mediafax.

Într-un raport dat publicității marți, comisia atrage atenția că există prea multă incertitudine în jurul planurilor guvernului și că acesta ar trebui să regândească întregul proces pentru a-l face mai transparent.

În opinia membrilor comisiei, din cauza faptului că ministrul de finanțe, ministrul pentru afaceri europene și oficiali guvernamentali de rang înalt joacă toți roluri semnificative în procesul de renegociere, alături de premierul Cameron, nu este clar cu cine ar trebui să discute Uniunea Europeană.

„Procesul este atât de neclar, încât este o rețetă pentru confuzie, nu știm cine este responsabil în cadrul guvernului, cine va discuta la nivelul UE sau care este calendarul pentru acord”, a subliniat Timothy Boswell, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Lorzilor, care monitorizează politica europeană a guvernului.

„Suntem preocupați de asemenea de lipsa de transparență. Este vital ca parlamentul și publicul să fie ținuți la curent și nu doar să li se prezinte acordul încheiat la sfârșitul procesului”, a adăugat parlamentarul britanic.

În raportul său, comisia îi cere lui David Cameron, care a întreprins deja un turneu-fulger în mai multe capitale europene, să continue discuțiile cu toate celelalte state membre, „indiferent de mărimea sau de presupusa lor influență”. „Un astfel de angajament este vital pentru un sprijin unanim pentru reformele propuse”, insistă parlamentarii britanici.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...