/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Concurs cu un singur participant și un singur câștigător. Cine va construi „Arena Chișinău”

missing
06 iulie 2018, ora 16:26

„Dacă analizăm registrul participanților, a fost înscris un participant, o companie. Acest lucru evocă faptul că inițiativa R.Moldova a fost auzită și a atras atenția mediului de afaceri în deosebi în cazul când guvernul a stabilit condiții și obiective foarte și foarte dure pentru a asigura reușita acestui demers”, a menționat Șarov.

Ședința de astăzi (6 iulie) a comisiei de selectare a avut drept scop de a deschide ofertele depuse. În urma analizei dacă oferta depusă corespunde prevederilor standarde elaborate și aprobate de comisie, s-a constat că aceasta corespunde prevederilor documentației standard și se consideră validată și eligibilă pentru următoarea rundă de analiză. În cadrul următoarei ședințe, comisia de concurs va analiza oferta și o va evalua atât din punct de vedere al elementelor tehnice, cât și din punct de vedere a resurselor financiare.

Evaluarea va avea loc în ședința comisiei de săptămâna viitoare, mass-media urmând a fi invitată pentru anunțarea numelui companiei câștigătoare.

Condițiile pe care trebuiau să le întrunească companiile participante la concurs au fost:
a) experiență generală în domeniul construcțiilor cu minimum 3 proiecte de proiectare și construcție realizate pe parcursul ultimilor 5 ani (2013 – 2017), cel puțin cu o valoare de 30 mln. euro/ proiect;
b) experiență în construcția edificiilor de profil sportiv similare obiectului contractului parteneriatului public-privat (arene, complexe sportive, stadioane) – minimum 1 proiect realizat pe parcursul ultimilor 5 ani. Proiecte care sunt în etapa de execuție de peste 50% sunt considerate eligibile;
c) cifra de afaceri medie anuală minimă din activități de construcții de cel puțin 50 mln. euro/ an în ultimii 3 ani;
d) acces la linii de finanțare de minimum 50 mln. euro de la instituții bancare sau orice alte instituții financiare cu reputație.

La 5 mai a apărut comunicatul informativ care anunța lansarea concursului și perioada de recepționare a proiectelor din domeniul privat, iar perioada legală a durat 60 zile cu termenul până pe patru iulie, ora 16:00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram