/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Copiii vor învăța despre energia regenerabilă în baza unui desen animat care va fi transmis tuturor instituțiilor preșcolare din țară

missing
03 iulie 2018, ora 18:27

Desenul animat a fost prezentat, prima dată, la Grădinița nr. 225 din capitală. Prin intermediul cântecelor și jocurilor, cei de la Agenția pentru Eficiență Energetică au încercat să le explice celor mici semnificația și modul cum funcționează panourile fotovoltaice, a turbinelor eoliene și a pompelor geotermale.

„Am învățat despre energia electrică. Și de unde luăm această energie electrică? De la soare, de la apă”.

„Despre energia solară. Energia solară înseamnă soarele”.

„Am învățat că noi luăm energia din apă, din pământ și din … Am uitat ce am mai vrut să spun că”.

„Am învățat despre bateriile solare, despre energie”.

„De unde luăm energia? De la soare, apă, curent electric”.

„Câte tipuri de energie ai învățat tu astăzi? Solară, a vântului și de apă. Noi avem nevoie de energie? Unde o folosim? La lumină, la aparate”.

„Anume de la aceste vârste este bine ca copiii să fie inițiați și cunoscuți cu sursele de energie regenerabile. Vom continua activitățile cu copiii în acest aspect. Deja, copii au încercat în familii să confecționeze și acele turbine eoliene”, a spus Ala Vasilache, directorul grădiniței.

Administrația grădiniței susține că va continua colaborarea cu Agenția.

„Instalarea a 12 panouri solare pe acoperișul grădiniței, care vor încălzi apa la bazinul de înot”.

Desenul animat va fi transmis tuturor instituțiilor preșcolare din țară. Copiii vor putea învăța cum se produce energia din resurse regenerabile.

„Agenția pentru Eficiență Energetică și-a asumat responsabilitatea de a se implica în procesul educațional al copiilor. Copiii trebuie să cunoască că apa, vântul sunt resurse de energie regenerabilă”, a spus Alexandru Ciudin, director la Agenția pentru Eficiență Energetică.

Reporter: Ana Sîrbu;
Imagine: Tudor Bigu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram