(INFOGRAFIC) Rubla rusească și prețul petrolului, la minimul ultimelor 4 luni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prețul petrolului își continuă trendul descrescător înregistrat în ultimele săptămâni, iar odată cu țițeiul și rubla rusească își pierde din valoare.

Atât petrolul cât și moneda rusească au ajuns la minimul ultimelor 4 luni, această situație atestând încă odată legătura strânsă între economia Federației Ruse și prețurile resurselor energetice.

Luni, barilul de petrol Brent cu livrare în august, tranzacționat la bursa de la Londra, a coborât sub 54 de dolari, pentru prima dată de la începutul lunii martie.

dsddfgyu

O situație practic similară se atestă și în cazul rublei rusești, care este tranzacționată luni la 59,5 unități pentru un dolar american, nivel similar cu sfârșitul lunii martie.

Cattura

Analiștii financiari se așteaptă ca prețurile la țiței să scadă în continuare, după ce a fost ridicat embargoul impus Iranului, una dintre țările cu cele mai mari rezerve la nivel mondial.

Petrolul și gazele naturale reprezintă 70% din exporturile Federației Ruse și contribuie în proporție de peste 50% la bugetul acestei țări.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...