Cu mănuși și cagule pe cap, doi bărbați din Rîșcani și Fălești au furat din câteva locuințe bunuri de peste 160 de mii de lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi bărbați de 26 și 52 de ani, domiciliați în raioanele Rîșcani și Fălești, au fost reținuți, fiind suspectați de jaf și furt din locuințe. În urma investigațiilor efectuate, ofițerii Direcției Nord a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu cei ai Inspectoratelor de Poliție Briceni și Fălești au stabilit că, timp de o lună, suspecții au săvârșit un furt dintr-o locuință din satul Sadovoe, municipiul Bălți și un jaf din satul Corjăuți, raionul Briceni, cauzând un prejudiciu estimat la 160.000 lei.

Suspecții pătrundeau în locuințe pe timp de noapte prin deteriorarea geamurilor, echipați cu mănuși și cu fața acoperită cu măști, aplicau forța fizică asupra victimelor, cauzându-le vătămări corporale ușoare. Ulterior, sustrăgeau din locuință mijloace financiare și diferite obiecte de preț (obiecte din aur, armă de vânătoare, pistol, notebook, ceasuri de mână).

Cei doi, ambii condamnați anterior pentru infracțiuni similare, au fost reținuți la începutul lunii iunie 2018, fiind audiați de poliție, bărbații și-au recunoscut vina pentru săvârșirea infracțiunilor, fiind plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Ca urmare a efectuării unui șir de măsuri speciale de investigații și a perchezițiilor la domiciliile acestora, au fost depistate și ridicate o mare parte din bunurile sustrase și obiectele care au fost folosite la comiterea infracțiunilor.

Potrivit legii, persoanele culpabile de „Furt” și „Jaf” riscă pedepse cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Ofițerii de investigații continuă cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, precum și complicitatea suspecților la săvârșirea altor infracțiuni analogice comise pe teritoriul țării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...