(FOTO) Top 10 cele mai incredibile piețe din lume

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O vizită la o piață locală este o modalitate foarte bună de a cunoaște imaginea culturală a unei țări. Cele mai multe piețe oferă specialități care pot fi găsite doar în această țară, iar dacă ești dispus să negociezi cu vânzătorii localnici, cu siguranță, vei obține obiectul dorit la un preț avantajos.

Business Insider recomandă 10 cele mai incredibile piețe din lume, care te vor fascina prin frumusețea lor.

1. Marele Bazar din Istanbul

Cu siguranță Marele Bazar din Istanbul este raiul negoțului de pe malurile Bosforului. Este vestit în toată lumea și nu există turist care să-și planifice vacanța în Turcia fără să bifeze pe lista obiectivelor și micul orășel al negoțului. Printre cele peste 60 de lei înțesate cu magazine roiesc zilnic 300.000 de turiști. Aici găsești orice, condimente, dulciuri turcești, șaluri de cașmir, bijuterii, haine sau suveniruri fel de fel.

istanbuls-grand-bazaar-certainly-lives-up-to-its-name-starting-out-as-a-small-warehouse-built-in-1461-the-bazaar-has-grown-to-a-sprawling-maze-of-vendors-selling-everything-from-spices-to-lamps-to-jewelry-and-of-course-tur

2. Piața din Tonala

Obiectele din sticlă colorată prelucrată manual sunt unele dintre cele mai căutate suveniruri din Mexic. Pentru o varietate mare de obiecte vizitați Tonala și Tiaquepaque, aflate lângă Guadalajara.

2

3. Piața Chatuchak din Bangkok

Unul dintre locurile favorite ale turiștilor care ajung în Bangkok este piața Chatuchak, un loc ce devine aglomerat până la refuz pe durata weekendurilor, când nu mai puțin de 200.000 de oameni vin să facă cumpărături sau pur și simplu să se plimbe.

3

4. Les Puces de Saint-Ouen din Paris

Les Puces de Saint-Ouen, de la Porte de Clignancourt, este cea mai cunsocută piață de vechituri din lume. Datează de peste 200 de ani, când parizienii își vindeau lucrurile din casă pentru a supraviețui. Astăzi este o afacere mult mai elegantă și mai rafinată. Peste 2.500 de vânzători te îmbie cu obiecte de anticariat, vintage kitsch sau minuni retro.

ideal-for-true-antique-and-art-lovers-les-puces-de-saint-ouen-in-paris-is-said-to-be-the-largest-flea-market-in-europe-its-2500-stalls-are-categorized-into-a-dozen-marchs-markets-depending-on-the-speciality-they-offer-the-

5. Târgul Khan el-Khalili din Cairo

În piețele Khan El Khalili Bazar puteţi admira o multitudine de obiecte de anticariat, covoare, obiecte tradiţionale din cupru şi multe alte produse tipic orientale.
5

6. St. Lawrence Market din Toronto

St. Lawrence Market este cea mai mare și cea mai variată piață din Toronto, Canada, deschisă tot anul. Veți găsi aici multe bunătăți, artizanat și un magazin foarte bun de suvenire – Souvenir Market.
6
7. Tsukiji Fish Market din Tokyo

Tsukiji Fish Market Tokyo este cea mai mare piață de pește din lume. Din orice punct al oraşului Tokyo aveţi timp să ajungeţi într-un loc unde cea mai neobişnuită reprezentaţie de matineu este spectaculoasă şi gratis în acelaşi timp. Este Tokyo Metropolitan Central Wholesale Market sau, cum o ştie tot japonezul, piaţa de peşte Tsukiji.
7

8. Piața Chichicastenango din Guatemala

Prescurtată adesea „ChiChi”, aceasta este adevărata destinație pentru shopping din Guatemala. ChiChi este locul în care se află cea mai strălucitoare si vibrantă piață tradițională din toată America. Cu o mare varietate de țesături, textile, îmbrăcăminte, măști, articole din lemn, ceramică și chiar și artificii, n-ai niciun motiv să pleci din Chichicastenango cu mâna goală.
8

9. Crawford Market din Mumbai

Crawford Market sau Mahatma Jyotiba Phule Market este una dintre principalele piețe din Mumbai, al cărei nume a fost dat după primul comisar din Bombay sub dominația britanică, Arthur Crawford. Piața se întinde pe o suprafață foarte mare și e super cunoscută pentru arhitectura ei, frizele de la intrare fiind cu adevărat remarcabile.
the-crawford-market-in-mumbai-india-was-founded-in-1871-and-named-after-the-citys-municipal-commissioner-arthur-crawford-the-market-building-itself-is-impressive-as-well-as-the-frieze-near-the-entrance-open-every-day-excep

10. Piața Moulay Hassan din Fes din Maroc

Piața Moulay Hassan din Fes va deveni o adevărată oază de plăcere, în momentul în care veți păși pe aleile ei. Tarabele vânzătorilor, așezate aici special spre deliciul turiștilor, oferă suveniruri, condimente, și chiar ghizi dispuși să vă arate orașul.

10


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...