Maia Sandu rămâne candidatul PLDM la funcția de premier

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Maia Sandu rămâne, în continuare, candidatura Partidului Liberal Democrat la funcția de premier, chiar dacă PL și PD nu pot fi de acord cu condițiile acesteia privind Banca Națională și Procuratura Generală.

După cum Independent.md a relatat și la prânz, Partidul Liberal și Partidul Democrat nu pot să accepte condițiile impuse de către Maia Sandu, privind demiterile procurorului general și a guvernatorului Băncii Naționale.

Reprezentanții PD au invocat și la negocierile de astăzi „neconstituționalitatea” demiterii procurorului general, întrucât acesta a fost ales pe perioada unui mandat de 5 ani.

Potrivit unor surse din cadrul negocierilor, liberalii și democrații și-au exprimat anumite nemulțumiri și în legătură cu demiterea guvernatorului Băncii Naționale, acolo unde Maia Sandu insistă să fie numit un specialist cu experiență internațională.

De asemenea, actualul ministru al Educației a înaintat anumite pretenții și în ce privește formarea cabinetului de miniștri, acolo unde și-ar dori ca unele candidaturi să fie consultate cu ea.

Cu toate acestea, surse din cadrul liberal-democraților ne-au declarat că Maia Sandu rămâne în continuare candidatul PLDM la funcția de premier. Sâmbătă dimineață urmează să fie convocată o ședință a conducerii liberal-democraților, la care va participa și Maia Sandu.

În cadrul acestei ședințe urmează a se decide dacă se va insista în continuare pe varianta Maia Sandu și dacă ea va fi propusă spre înaintare președintelui Nicolae Timofti.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...