Filat, supărat pe cei din PD: S-au grăbit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Partidului Liberal Democrat, Vladimir Filat, și-a exprimat joi nemulțumirea față de faptul că cei din Partidul Democrat au dezvăluit numele candidatului la funcția de prim-ministru.

Potrivit lui Filat, cele trei partide din alianță au convenit asupra faptului că „numele candidatului la funcția de prim-ministru va fi anunțat” după ce vor fi trecute toate etapele „necesare”.

„Odată fiind înaintat (candidatul n.r.) să trecem deja direct la etapa de învestire a Guvernului în Parlament. Din păcate, nu știu, intenționat sau neintenționat, a fost manifestată un pic de grabă”, a declarat Filat, făcând referire la faptul că președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a anunțat că Maia Sandu este candidatul propus de PLDM la funcția premier.

În urma acestei declarații, Filat a convocat o conferință de presă, anunțând că „în mod unanim, PLDM a înaintat-o în calitate de candidat la funcția de prim-ministru pe Maia Sandu”.

„Însă acest lucru nu doar că trebuie să fie discutat la nivel de parteneri de alianță. E nevoie să discutăm și cu partenerii de dezvoltare, cu partenerii în general, ceea ce s-a și întâmplat. Colegii de la PD au fost anunțați din timp că astăzi, la ora 4, doamna Maia Sandu nu va putea să vină la întâlnire. Motivul e că la acea oră aveau loc mai multe întâlniri cu parteneri externi. Întâlniri extrem de importante. Și acum au loc întâlniri”, a declarat Filat.

Amintim că președintele PDM, Marian Lupu, a anunțat joi că Maia Sandu este candidatul PLDM la funcția de premier și că aceasta nu s-a prezentat la o întâlnire la sediul partidului, care urma să aibă loc la ora 16:00.

„Întrevederea a fost fixată pentru ora 16:00, dar cu 10 minute înainte, colegii noștri ne-au rugat ca această întrevedere să aibă loc mâine și nu astăzi. Motivele nu au fost explicate”, a mai spus Lupu, adăugând că ora noii întrevederi va fi anunțată vineri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...