Reacția lui Iohannis după constituirea AIE 3

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele României, Klaus Iohannis, a salutat joi semnarea Acordului de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană 3.

Într-un mesaj pe Facebook, președintele României și-a exprimat „încrederea că noua alianță de guvernare va continua și va aprofunda procesele de reformă care să asigure parcursul european al Republicii Moldova”.

„Am speranța că această alianță va fi una solidă și stabilă, în măsură să răspundă așteptărilor cetățenilor Republicii Moldova și partenerilor europeni. Reafirm susținerea fermă și sprijinul României pentru eforturile autorităților de la Chișinău în direcția consolidării drumului spre Uniunea Europeană, precum și continuarea dialogului politic cu forțele proeuropene”, se arată în mesajul lui Klaus Iohannis.

Alianța pentru Integrare Europeană 3 a fost constituită joi de către PLDM, PD și PL. Candidatul la funcția de premier este ministrul Educației Maia Sandu.

Există însă mari dubii că aceasta va fi votată, în condițiile în care o întâlnire care urma să aibă loc astăzi la sediul Partidului Democrat, între Sandu și membrii aceste formațiuni, nu s-a mai desfășurat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...