Fabrica lui Poroșenko din Lipețk a câștigat procesul cu Inspectoratul fiscal al Rusiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Curtea de arbitraj a regiunii ruse Lipețk a anulat decizia privind impozitarea suplimentară în valoare de 35 milioane de ruble a corporației „Roshen”, adopată de Inspectoratul Federal Fiscal (FNS) al Rusiei.

Curtea de arbitraj din regiunea rusă Lipețk, la reclamația fabricii de cofetării, aparținând corporației Roshen a președintelui ucrainean Petro Poroșenko, a recunoscut ca nelegală decizia Serviciului Federal Fiscal privind imozitarea suplimentară în valoare de 35 milioane de ruble și refuzul de a-i compensa circa 26 milioane de ruble ca impozit pe valoare adăugată, informează Korrespondent.net.

Motivele unei astfel de decizii de nivelul primei instanțe vor fi cunoscute după publicarea textului integral al actului, emis de judecată. Decizia va intra în vigoare peste o lună, dacă nu va fi atacată la Curtea de Apel.

Sursa citată amintește că la 28 aprilie, corporația de cofetării Roshen a anunțat despre sechestrul pus pe proprietatea ei – compania „Fabrica de cofetării Roshen din Lipețk”, în valoare de 2 miliarde de ruble. Potrivit comunicatului de presă, această decizie a fost motivată de un furt a 180 milioane de ruble pe calea compensării din bugetul Federației Ruse a impozitului pe venitul adăugat al companiei sus-menționate. Atunci organele de anchetă au operat și percheziții pe teritoriul fabricii de cofetării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...