(OFICIAL) Cum vor fi repartizate ministerele în viitorul Guvern

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Numele candidatului pentru funcţia de premier al ţării și membrii guvernului vor fi anunțați mâine între orele 10:00 și 11:00. Declaraţia a fost făcută de liderii celor trei formațiuni, după o nouă rundă de negocieri.

Înainte de a semna documentul de reconstituire a Alianței pentru Integrare Europeană 3, PLDM, PD și PL au convenit și despre partajarea ministerelor din următorul Guvern.

Potrivit președintelui PL, Mihai Ghimpu, formațiunea sa va conduce Ministerul Transporturilor, Ministerul Mediului, Ministerul Apărării și Ministerul Educației.

De partea cealaltă, liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat că liberal-democrații vor conduce Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Finanțelor, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei și Ministerul Tineretului.

În acest fel, PD a obținut Ministerul Sănătății, Ministerul Justiției, Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, Ministerul Culturii, Ministerul Tehnologiilor Informațioanle și Comunicațiilor și Ministerul Economie.

Cele trei partide au convenit ca funcția de premier să-i revină PLDM-ului, cea de președinte al Parlamentului PD-ului, în timp ce PL-ul a fost de acord ca președintele să fie ales „consensual”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...