„Ceea ce trebuie să ştim este că furtul miliardului stă la baza acestor scumpiri. Faptul că din buzunarele noastre, a tuturor, a cetăţenilor s-au furat miliardele, conduc în continuare la alte miliarde, care se iau iar din buzunarele noastre prin tarife, prin preţuri majorate, prin taxe, prin impozite, iată care este realitatea. De acum în colo, în fiecare lună, din buzunarele noastre a tuturor se va încasa câte un miliarde de lei lunar. Ştiţi ce înseamnă asta. Miliardul depistat la sfârşitul anului trecut se dublează într-un an jumătate, doi”, a menţionat avocatul Andrei Năstase.

Totodată, activistului civic, Liviu Vovc a adăugat: „Crima asupra societăţii nu a început de acum, crima asupra societăţii a început din noiembrie, când s-a furat miliardul. A crescut euro, a crescut dolarul, s-a devalorizat leul, noi deja am avut o crimă în februarie când au crescut preţurile alimentelor cu 40%. Deja se împlineşte aproape un an şi ei nu au făcut nimic în interesul societăţii. Noi am făcut proteste, la 3 mai, la 5 aprilie, la 7 iunie în care am cerut ca să se schimbe ceva, le-am dat ultimatum până la 27 august, le-am mai dat bonus o săptămână, la 6 septembrie se termină joaca”.

În acest context, colonelul în rezervă Chiril Moţpan a menţionat că „au adus la umilinţă imposibilă această ţară şi pe cetăţeni. Eu sunt convins că aceşti guvernanţi, în mârşăvenia care îi caracterizează nu se mai pot opri. Întrebarea cine îi va opri, cum vom face acest lucru. Au îngenuncheat nu doar cetăţenii, au îngenuncheată toţi oamenii acestei ţări”.

Şi telespectatori care au intervenit în direct au condamnat cu vehemenţă decizia de majorare a tarifelor la curent şi gaze naturale.

Amintim că următorul miting de amploare al Platformei Civice Demnitate şi Adevăr va avea loc pe 6 septembrie în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi nu pe 27 august, cum era planificat iniţial. Organizatorii protestului susţin că pe lângă revendicările anunţate la acţiunile anterioare, vor solicita cetăţenilor să îşi expună opinia în privinţa legitimităţii actualei guvernări, cât şi în privinţa unei eventuale modificări a procedurii de alegere a şefului statului, astfel încât preşedintele să fie delegat prin vot direct de către popor.