Rusia a dezvoltat un avion militar hipersonic eficient contra sistemului antibalistic NATO

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia a dezvoltat un avion militar hipersonic care va fi cel mai bun instrument de contracarare a sistemelor antirachetă instalate de NATO în România, Polonia şi în alte ţări europene, anunţă surse citate de presa rusă.

Avionul hipersonic – prezentat în presă sub denumirea „Obiectul 4.202″ – a fost testat în ultimii ani ani şi poate evita orice sistem antirachetă. Ultimele teste au avut loc recent la cosmodromul Baikonur şi în regiunea Orenburg, în Kazahstan.

„Dacă Rusia se va dota cu avionul cunoscut sub numele «Obiectul 4.202», care poate efectua la viteze supersonice manevre pe traiectorii transversale şi verticale, vom învinge, în mod garantat, orice sistem antirachetă imaginabil”, a declarat un oficial militar rus citat de site-ul agenţiei Sputnik.

citește și: (VIDEO) SUA vor să creeze un avion hipersonic până în anul 2023

Potrivit altui specialist, dezvoltarea avionului hipersonic este doar o etapă intermediară înaintea construirii unui nou tip de rachetă intercontinentală.

Avionul „Obiect 4.202″ a fost prezentat deja specialiştilor în cadrul unui forum militar privat desfăşurat în iunie în Kubinka, în regiunea Moscova.

Rusia va începe să testeze, în următorii doi ani, un nou tip de rachetă intercontinentală, Sarmat, în contextul preocupărilor privind sistemele antibalistice dezvoltate de Statele Unite şi NATO, a anunţat marţi Igor Denisov, un oficial militar rus.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...