MTIC îndeamnă din nou șoferii să-și schimbe permisele auto, chiar dacă unele state europene infirmă necesitatea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC) îndeamnă miercuri, din nou, șoferii care circulă în afara țării să-și schimbe permisele auto de model vechi cu unele noi. Asta chiar dacă mai multe state europene au dat asigurări că pe teritoriul lor șoferii moldoveni pot circula și cu permise de tip vechi.

Potrivit MTIC, „recomandarea de preschimbare a permiselor de tip vechi este urmare a adresărilor din partea cetățenilor Republicii Moldova transmise direct și prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE)”.

Potrivit datelor MAEIE și ale ÎS „Registru”, sesizări despre apariția unor probleme în utilizarea permiselor de conducere de tip vechi au fost înregistrate în Italia, unde cetățenii Republicii Moldova au fost amendați conform legislației statului gazdă. Pentru prevenirea acestor situații, MTIC reiterează recomandarea de utilizare a permisului de conducere de model nou, anul 2008, în cazul traficului internațional.

Totuși, activistul Sandu Panuș a trimis solicitări la organele competente din mai multe state europene, care au dat asigurări că șoferii moldovenii pot circula fără probleme pe teritoriul acestor țări și cu permise de model vechi.

Acesta a plasat pe pagina sa de Facebook astfel de confirmări din partea autorităților din Croația, Finlanda sau Germania.

click pentru a mări

click pentru a mări

MTIC mai precizează că „pentru schimbarea permisului de conducere cetățenii se pot adresa la orice oficiu teritorial cu competențe de calificare și documentare a conducătorilor auto. Procedura este una simplificată și nu necesită susținerea repetată a examenului auto. Persoana urmează să-și confirme aptitudinea din punct de vedere medical de a conduce autovehicule din categoria solicitată”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...