Lupu: Deputații neafiliați trebuie incluși în negocieri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cei trei deputați neafiliați, care au părăsit Partidul Liberal Democrat, trebuie incluși în negocierile privind constituirea unei alianțe de guvernare, a declarat marți, președintele Partidului Democrat, Marian Lupu.

Lupu susține că le-a propus colegilor din PLDM și PL acest lucru, dar aceștia au tratat propunerea sa „nu cu prea mult entuziasm”.

„Pentru a vota Guvernul e nevoie de 51 de deputați. Astăzi constatăm, din păcate, că aceste trei partide au rămas doar cu 52 de deputați. Se mai întâmplă ca cineva să fie bolnav, altcineva în deplasare, iar atunci ne pomenim că nu putem vota anumite proiecte”, a declarat Lupu marți, după o nouă rundă de negocieri cu liderii PLDM și PL.

El a insistat că dacă nu este posibil ca aceștia să fie antrenați în discuții până la semnarea acordului, atunci „măcar după”.

Pe de altă parte, președintele democraților a anunțat că negocierile sunt „tot mai aproape de final” și că toate partidele dau dovadă de „constructivism”.

Marți, deputatul PLDM Nicolae Juravschi a anunțat că părăsește fracțiunea parlamentară și se alătură foștilor săi colegi Iurie Leancă și Eugen Carpov.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...