Comitetul Executiv al FIFA a decis că la 26 februarie 2016 la Zurich va avea loc Congresul FIFA pentru alegerea noului preşedinte în locul lui Joseph Blatter.

Sepp Blatter avea prevăzută o conferinţă de presă, alături de secretarul general Jerome Valcke, însă startul conferinţei a fost întârziat . Chiar când s-a aşezat la prezidiu, un actor de comedie a venit cu un teanc de dolari falşi pe care a vrut să i-l înmâneze lui Blatter, după care i-a aruncat în aer, până la intervenţia oamenilor de ordine. Cel care a aruncat banii e comediantul Lee Nelson, care i-a spus lui Blatter că banii sunt destinaţi pentru organizarea Cupei Mondiale din 2026 în Coreea de Nord.  Va lucra la un radio după 26 februarie Blatter a anunţat că va reveni după ce "se face curăţenie".

Ce a spus elveţianul:  "Am întârziat conferinţa, pentru că au fost lucruri importante de discutat şi apoi, îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat în începutul acestui conferinţe. Mi-am sunat mama şi mi-a spus să nu mă îngrijorez, e vorba doar de lipsă de educaţie.  E important să mă întâlnesc cu voi, pentru că îmi dă impresia că sunt încă în viaţă. După tsunamiul provocat de ce s-a întâmplat la Zurich, vreau să spun că sunt aici, încă exist.  Pe 2 iunie am spus că îmi depun mandatul la dispoziţie, aşa am spus, dar sunt încă preşedinte ales şi din această calitate vă vorbesc.
Astăzi, în Comitetul Executiv am luat decizii importante şi una dintre ele este că am aprobat data Congresului Electiv Extraordinar, 26 februarie, şi acolo un nou preşedinte al FIFA va fi ales. Normal, sunt şi eu curios să aflu cine va fi noul preşedinte. Dar astăzi, am mai decis ceva, în acest Congres Extraordinar, şi sunt fericit să vă spus că împreună cu confederaţiile am decis să continuăm procesul de reformare.  Pe 26 februarie, FIFA va avea un nou preşedinte, cred că mă voi întoarce la munca mea, la hobby-ul meu de jurnalist. Cred că mă voi duce la un post de radio. O spun clar, nu voi fi unul dintre candidaţi la următoarele alegeri".