Membrii Platformei Civice "Demnitate şi Adevăr" au discutat cu veteranii despre situaţia din ţară, inclusiv recenta majorare a tarifelor la gaz şi energie electrică. Sătui de politicieni implicaţi în jafuri, veteranii războiului de pe Nistru şi-au arătat disponibilitatea de a susţine protestele paşnice organizate de Platforma Civică "Demnitate şi Adevăr".

„Suntem umiliţi, jefuiţi, puşi la sapa de lemn. Am luptat pentru independenţă, pentru integritatea Republicii Moldova, unde mulţi camarazi au vărsat sânge şi pentru ce? Că la momentul de faţă guvernarea ne jefuiesc de miliarde, toate instituţiile sunt în mâinile lor şi noi veteranii de război, nu putem fi indiferenţi. Suntem alături de Platforma pentru Demnitate şi Adevăr. Vrem adevăr în ţara asta, vrem ca instituţiile să lucreze”, a declarat vicepreşedinte Uniunii Veteranilor de război, Vasile Tudor.

„Republica Moldova a fost acaparată de pseudopatrioţii noştri care se folosesc de bunurile poporului. O mică mişcare a fost în Armenia, o majorare a preţurilor la energia electrică cu nişte bănuţi şi a fost prăpăd. Dar la noi tacit se măresc. Participanţii la război, noi am fost şi rămânem o forţă motrice, trebuie numaidecât să susţinem această platformă”, a adăugat Nicolae Rozlovan, veteran al Războiului de pe Nistru.

„Pentru noi este o şansă de a duce la bun sfârşit cele începute în anii 89-90. Noi suntem obligaţi să ieşim la protest, protestul înseamnă un strigăt la cer, ceea ce se întâmplă în Republica Moldova. Ca cerinţe sunt cele elucidate în declaraţiile Platformei civice”, a accentuat preşedintele Uniunii Veteranilor de război, Mihai Tomacinschi.

Membrii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” afirmă că întrunirea face parte dintr-o serie de întrevederi pe care le au cu diverse segmente ale populaţiei.

„În demersul nostru de consolidare a societăţii, noi ne întâlnim cu segmente ale acestei societăţi. Mişcarea veteranilor este un astfel de element, foarte important, activ. Noi şi ei vom trebui la un moment dat să devenim corp comun. Noi trebuie să fim cei care să căutăm soluţii pentru ca ţara să iasă din acest impas”, a spus Igor Boţan.

„Faptul că Uniunea Naţională a Veteranilor de război pentru independenţa ţării a luat această decizie nu face decât să întărească legitimitatea acţiunilor de până acum. Vom pleda în continuare pentru aceleaşi deziderate: scoaterea din captivitate a instituţiilor statului, iar ca urmare a acestui lucru întoarcerea miliardului furat de această oligarhie criminală instaurată la putere în Republica Moldova, schimbarea clasei politice”, a adăugat avocatul Andrei Năstase.

Totodată, în cadrul întrunirii, s-a convenit asupra datei şi locului desfăşurării următorului miting organizat de Platforma Civică "Demnitate şi Adevăr", despre care membrii Platformei vor anunţa săptămâna viitoare.

Amintim că la ultima acţiune de protest organizată de "Demnitate şi Adevăr" pe 7 iunie, zeci de mii de oameni nemulţumiţi de nivelul corupţiei la vârful puterii, au protestat în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi au înaintat o listă de revendicări autorităţilor.