/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Noi promisiuni de la candidatul Ceban. Socialistul susține că va soluționa problema transportului din Capitală

missing
27 aprilie 2018, ora 17:33

„În municipiu, practic, nu există o zi fără ambuteiaje. Se înregistrează o insuficiență de locuri de parcare. Lipsește o viziune clară a dezvoltării zonei pietonale. Centrul orașului este superdezvoltat de clădiri administrative”, a menționat Ion Ceban, candidat PSRM.

Ceban spune că soluțiile pentru această problemă se conțin în planul de dezvoltare a capitalei pe termen lung, document ce poate fi găsit pe site-ul său oficial. Acesta propune ca centrele administrative și de afaceri să funcționeze în apropiere de o șosea de centură pentru a scăpa, astfel, de aglomerația din centrul capitalei. Socialistul mai vrea extinderea sectoarelor de locuit, iar blocurile noi să fie ridicate pe teritorii de rezervă. Ion Ceban a mai promis reamenajarea parcurilor și a menționat ca nu va permite construcția pe teritoriile acestora a blocurilor rezidențiale și a edificiilor.

„Vom lupta cu acest fenomen și vom trage la răspundere persoanele care anterior au eliberat autorizații pentru astfel de construcții”, a mai adăugat Ion Ceban.

Acesta mai propune ca în zona de sud a orașului, înspre Ialoveni unde ar urma sa apară un stadion, un bazin de inot, un palat al Sporturilor de Iarna și un teren pentru golf. Ceban s-a referit și la urbanistica subterană. Apa din mine, spune, socialistul, ar putea fi folosită pentru spălarea străzilor sau pentru a crește nivelul apei în râuri. Dacă va deveni primar al capitalei, Ion Ceban nu va uita trecerile subterane, urmând a fi create altele noi pe bulevardul Ștefan cel Mare. Iar pentru a scăpa de deșeurile din capitală, intenționează să construiască o uzină de reciclare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram