/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Klaus Iohannis cere demisia premierului Viorica Dăncilă: „Nu face faţă funcției”

missing
27 aprilie 2018, ora 17:52

„Doamna Dăncilă a preferat să execute ordinele venite de la partid. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea, solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României”, a declarat Klaus Iohannis.

În dimineața zilei de vineri, Viorica Dăncilă nu s-a prezentat la Palatul Cotroceni pentru o întâlnire cu Iohannis pe tema tensiunilor dintre BNR şi Guvern. Iohannis a acuzat PSD, care o sprijină pe Dăncilă, că vrea să acapareze Banca Națională.

Conflictul dintre Dăncilă cei doi demnitari vine și pe fondul tensiunilor privind politica externă a României, în contextul vizitei premierului în Israel „fără mandat” şi a deciziei unilaterale a Executivului de a începe demersurile pentru mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Solicitarea lui Iohannis rămâne o declarație politică, atâta timp cât nu există o moțiune de cenzură în Parlament împotriva Cabinetului Dăncilă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram