(FOTO și VIDEO) Polemici în Marea Britanie: Regina Elizabeth efectuează salutul nazist în joacă, la 6 ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii apare, într-o imagine de la vârsta de şase ani difuzată de tabloidul The Sun, într-o ipostază ce poate fi interpretată ca efectuând un salut nazist, în timp ce se juca, Palatul Buckingham condamnând vehement publicarea unor poze din arhiva privată a Casei regale.

Tabloidul The Sun a generat din nou polemici în Marea Britanie, publicând sâmbătă o fotografie în care Elizabeth, care avea şase ani, este împreună cu mama ei, cu sora ei, prinţesa Margaret, şi cu unchiul, viitorul rege Edward al VIII-lea, scrie Mediafax.

În imagini, publicate de tabloid sub titlul „Heilteţele regale”, viitoarea regină Elizabeth a II-a pare să efectueze salutul nazist.

„Chiar dacă nu există sugestii clare că regina sau regina-mamă ar fi avut simpatii naziste, legăturile regelui Edward cu Adolf Hitler şi cu fascismul sunt dovedite prin documente”, comentează cotidianul The Sun.2AA2F47D00000578-0-image-a-78_1437171044143

Palatul Buckingham a reacţionat vehement faţă de hotărârea cotidianului The Sun de a difuza „imagini cu caracter privat”, datând din anul 1933, când Elizabeth avea doar şase ani, iar Adolf Hitler era în ascensiune în Germania nazistă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...