Consilierul democrat din Corjeuţi, care a accidentat mortal un minor și a părăsit locul accidentului, condamnat la trei ani cu suspendare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consilierul local din Corjeuţi, Iurie Groza, ales pe lista Partidului Democrat din Moldova, care acum două luni a lovit mortal cu mașina un minor, părăsind locul accidentului rutier a fost condamnat la 3 ani și 2 luni închisoare, cu suspendare, fiind eliberat din arest preventiv chiar din sala de judecată. Sentința a fost dictată recent, de Judecătoria Edineț, sediul Briceni.

Procurorii consideră verdictul prea blând pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârșită în stare de ebrietate” și „părăsirea locului accidentului rutier”.

Vedeți și: Un băiat de șapte ani, spulberat de o mașină în ochii mamei sale. Copilul a murit în drum spre spital

Din aceste considerente, procurorii au contestat, la Curtea de Apel Bălți, sentința primei instanțe pe care o consideră ilegală și insistă pe condamnarea inculpatului la o pedeapsă reală cu închisoare.

Citiți și: Șoferul care, fiind în stare de ebrietate, a tamponat mortal un copil din Corjeuți este consilier local din partea PDM

Amintim că, tragedia a avut loc pe 25 februarie 2018, pe strada centrală din satul Corjeuți, raionul Briceni. Deplasându-se în stare avansată de ebrietate la volanul propriului automobil, inculpatul a virat pe acostament, spulberând un copil, de 7 ani, care mergea cu mama sa. Impactul a fost atât de violent, încât minorul a decedat pe loc, iar inculpatul și-a continuat drumul, deplasându-se la domiciliul său, unde și-a parcat mașina, după care s-a culcat.

Vedeți și: PD „se spală” de consilierul local din Briceni care a ucis un copil urcând beat la volan. Deputatul Corneliu Dudnic, avertizat

La scurt timp acesta a fost reținut, iar la demersul procurorilor – plasat în arest preventiv, unde s-a aflat până ieri.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,86 mg/l, iar în sânge concentrația de alcool indica 2,40 g/l.

Citiți și: Consilierul democrat din Corjeuți, care a accidentat mortal un copil, pe banca acuzaților. Acesta riscă opt ani de închisoare


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...