(FOTO) Armata ucraineană concentrează la granița cu Moldova sisteme antirachetă S-300

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Armata ucraineană concentrează la granița cu Republica Moldova, în Basarabia de Sud, sisteme antirachetă S-300, scrie presa locală, care a observat o coloană de tehnică militară cu astfel de sisteme, deplasându-se pe șoseaua Odesa-Reni.

Potrivit portalului de știri local Bessarabia Inform, această coloană purtând sisteme antirachetă S-300 s-ar fi îndreptat spre baza militară ucraineană din raionul Bolgrad. Ministerul apărării din Ucraina a dispus amplasarea lor în zonă în scopul apărării țării din partea de sud, în cazul unui conflict armat cu Transnistria.

Anterior sursa citată a mai informat că în sudul regiunii Odesa au mai fost concentrate sisteme antirachetă în lunile februarie și mai ale anului curent și că aceste sisteme sunt vechi și au fost reparate și modernizate parțial la solicitarea întreprinderii Ukroboronprom.

RFASckREwM

Despre amenințările regiunii Odesa din partea autoproclamatei RMN autoritățile ucrainene au început a vorbi încă la finele anului 2014. De atunci a și început echiparea intensă a grupării militare de la Bolgrad, susține site-ul de știri din Sudul Basarabiei.

Experții însă pun la îndoială faptul că Moscova și Tiraspolul s-ar decide să atace Ucraina, lansând un front vestic, or astfel de acțiuni ar putea implica România în conflict, ea fiind membru NATO și, de asemenea, Republica Moldova, al cărui teritoriu, de jure, este Transnistria, menționează sursa citată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...